Alkohol/droger, körkort/intyg

Om du har blivit av med ditt körkort och behöver ta någon form av provtagning (urinprov eller blodprov), tveka inte att höra av dig till oss.

När du ringer till oss, bokar vi in det första läkarbesöket hos vår läkare. Då får du också skriva under på att du godkänner detta förfarande. Vid det besöket är det också viktigt att du tar med dig ditt föreläggande från Transportstyrelsen. Vi utgår sedan ifrån det när vi kallar er på provtagning.

Gällande provtagning blir ni kallade till oss via sms, och då har ni 48 timmar på er att infinna er. I det smset står våra öppettider för den aktuella veckan.

Ni kan bekräfta genom att svara med ert namn, och gärna den av tiderna som passar er bäst. Är ni bortresta, kontakta oss gärna innan så att vi vet, och om ni är sjuk då smset kommer, hör av er.

De gånger som det rör sig om blodprov kommer ni till oss, betalar ni samt får en remiss med er för att sedan åka till Gävle sjukhus på avdelningen ”Klinisk kemi” för att ta blodprovet där.

Urinprovet däremot, gör vi här på vår mottagning. Du kan betala med swish eller kort. När sedan alla prover är tagna bokar vi in en ny läkartid med intyg.

För behov av intyg för tyngre fordon räcker det med ett läkarbesök med intyg direkt.