Narkotikaprov och Alokoholprov

Provtagning hos oss

Alla narkotikaprov utförs som urinprov, i folkmun kan det kallas för pissprov. Dessa genomförs under observation av en fysisk person här på Mottagningen, vanligtvis sjuksköterska.
De gånger som det rör sig om blodprov kommer ni till oss, betalar för remissen och därefter tar man sig till Provtagningsenheten, Klinisk Kemi vid Gävle sjukhus. Där är det Drop in, man tar en nummerlapp och sätter sig i väntrummet.

Välkommen till oss för narkotika- och alkoholprov.

Provtagning för dig!

Första besöket

 Medtag legitimation. Du träffar läkaren som berättar om observationsperioden här på Mottagningen, förfarandet. Ta med dig ditt körkortsförläggandet från Transportstyrelsen. Journalkopior från tidigare vård angående beroendesjukdom, om det finns känd leversjukdom eller andra kända besvär.

Stickprov

Provtagningen går till så att man blir kallad till oss via sms. Inom 48 timmar skall man då infinna sig för provtagning. SMS:et har information om vilka provtagningstider som gäller. Bekräfta med namn, och gärna vilken tid man planerar att komma. Vid förhinder som resa, eller sjukdom skall ni kontakta oss, så att vi vet.

Pris och betalning

Du kan betala med Swish eller kortbetalning. När sedan alla prover är tagna bokar vi in en ny läkartid då doktorn skriver intyget som vi sedan skickar direkt till Transportstyrelsen tillsammans med kopior på dina provsvar. De tar sedan ställning till resultatet och du kommer att få ett nytt beslut och eller ett nytt föreläggande för en ny omgång. Varje prov kostar 1050kr.

Det går bra att betala med Swish eller kort vid varje besök. Du kan också välja att betala hela beloppet i förskott, då utgår det en rabatt på 700 kr.